fbpx
Image default
НОВИНИ

Отменен или закъснял полет? Ами Сега?

Ние обичаме да пътуваме, както най-вероятно и ти, тъй като четеш нашия блог в този момент! Ние, пътешествениците, винаги си представяме колко е чудесно, релаксиращо и спокойно едно пътуване! Слънчево време, вкусна храна, дрямка на плажа … само страхотни неща и пълен релакс. Но ние, пътешествениците, също знаем, че пътуването понякога е предизвикателство, особено когато нещата се объркат … И това се случва най-често на летището!

Пътуването може да се превърне в леко бедствие, дори когато си много добре подготвен за него. В крайна сметка всички прекарваме прекалено много време от почивка ни на някое летище, чакащи за нещо. Нещо! Понякога това „нещо“ краде часове от скъпоценното свободно време и превръща дълго очакваните от нас празници в кошмар!

Има много причини, поради които прекарваме толкова много време на летището: анулиране на полети или закъснения, пропуснати полети или дори едно стандартно чакане за багаж.

Причините за забавени или отменени полети са безброй и това често е извън нашия контрол. Някои от причините са лоши метеорологични условия (бури, силни ветрове, изригване на вулкани и др.), технически проблеми, или пък заради стачка на персонала (това се случва много често в Германия и Франция).

Най-добрият начин да се справиш със ситуацията, е да останеш позитивен и да започнеш да мислиш рационално. Споделяме с теб няколко лесни съвета, които могат да ти помогнат с чакането на някое летище. Понякога едно закъснението или отмяна на полет, може да се окаже в твоя полза!

Никой не обича закъсненията на полети, но това се случва през цялото време! Това са нашите няколко съвета, за това как да подходиш в подобни ситуации:

Инвестирай в застраховка за пътуване – да, знам, може да звучи логично, но има много хора, които пътуват без застраховка. И не, това не са най-умните пътешественици! Една добра застраховка при пътуване в чужбина може да ти спести много пари: закъснения, отменен полет, загубен багаж, здравни разноски, кражба. Списъкът е дълъг. Понякога дори само една добра кредитна карта със застраховка за пътуване, също може да спести ненужни разходи по време на път!

Знай правата си! Истина е, че едно закъснение или изпускане на полет може да ти донесе дори печалба и допълнителни джобни пари за следващото пътуване! Например, ако авиокомпанията не те е информирала за анулирането на полета 2 седмици преди излитането, размерът на компенсацията ще бъде между € 250 и € 600 на човек (повече информация относно анулирани полети можете да намерите в FlightRight)!

Дори ако полетът не е анулиран, обезщетение за 3 или повече часа закъснение може да бъде между € 250 и € 600 (повече информация относно закъснение на полети можете да намерите в FlightRight)!

Благодарение на Регламента за правата на пътниците в ЕС от 2005 г. пътниците получават обезщетение в случай на изпускане на свързващ полет, заради закъснение на предишния. Тази компенсация може да бъде от € 250 до € 600 на човек, ако полета е отменен или е претърпял закъснение от повече от 3 часа (спрямо часът на пристигане на крайната дестинация).

За повече информация посети страницата на FlightRight. Те защитават правата ти на пътник по начин, който ще ти спести административните трудности и ще те предпази от излишни разходи. Правните специалисти от FlightRight могат да ти предложат професионализма си, да отстоят правата ти и да ти помогнат да получиш това, което ти се дължи.

Остави коментар

Този сайт използва бизквитки Аз обичам бизквитки Научи повече

Close